Legszomorúbb halálok a Harry Potterben:

!!FIGYELEM!! EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!

A legszomorúbb halál címért ketten vetekszenek: Sirius Black, és Fred Weasley. Mind emlékszünk arra, ahogy Sirius eltűnik a boltív alatt. Most minden PotterHeadnek a fejében lejátszódott a jelenet. Mind emlékszünk, amikor Weasley-ék Fredet siratták a nagyteremben, ahová Ron akkor érkezett meg.


FRED WEASLEY Különbségek a film, és a könyv között:
  1.  A filmben csak annyit látunk hogy Fred Weasley ádáz csatát vív egy halálfalóval, és bekap egy átkot. Azt nem látjuk milyet, és hogy kitől. Ellenben a könyvben Percy, és Harry és mások is ott vannak amikor Fredet a gyilkos átok éri.


SIRIUS BLACK Különbségek a film és a könyv között:


  1. A filmben amikor Harry meglátja Siriust eltűnni, már tudja, hogy örökre távozott. A könyvben azonban Harry azt hiszi hogy Sirius csak elesett.


Idézet a könyvből: ,, A következő fénycsóva a mellkasa közepébe talált. Sirius arcáról nem tűnt el a nevetés, de szeme elkerekedett a döbbenettől...Sirius olyan szelíden dőlt el, mintha a kedvéért lelassult volna az idő. Teste kecses ívbe feszülve hanyatlott a boltív megfakult függönye felé. ... A függöny nagyot lebbent, mintha szélroham kapott volna belé, majd miután Sirius átesett alatta, visszahullott a helyére. Harry hallotta Bellatrix Lestrange diadalordítását, de nem törődött vele - hiszem Sirius csak elesett, s mindjárt előugrik majd a boltív mögül. Sirius azonban nem bukkant fel többé.
                                - Sirius! - ordította Harry. - Sirius!

    Ott kell lennie a függöny mögött. Ő, Harry majd odaszalad és kihúzza... Mikor azonban el akart indulni az emelvény felé, Lupin eléugrott, és feltartóztatta. 
                    - Nem segíthetsz rajta, Harry...

                    - Menjetek érte, mentsétek meg, hozzátok vissza!

                     - Már késő...

                    - Biztos elérjük még...- Harry kétségbeesetten kapálózott, de Lupin átkarolta a mellkasát.
                     
                     - Nem segíthetsz rajta, Harry... Sirius nincs többé."

J.K. Rowling: Harry Potter és a Főnix rendje

Becsüljétek meg a munkám, hogy ezt kimásoltam, rendesen küzdöttem a könnycsatornáim ellen.


 
   

Megjegyzések